You are currently viewing U2 reinterpretirali 40 svojih pjesama za novi album Songs of Surrender
U2: Songs of Surrender © Island / Interscope / Universal Music

U2 reinterpretirali 40 svojih pjesama za novi album Songs of Surrender

Island Records i Interscope (Universal Music Group) najavljuju “Songs of Surrender”, izdanje sastavljeno od 40 najvećih pjesama iz čitavoga kataloga U2, nanovo snimljenih i osmišljenih.

Taj album rezultat je studijskih sesija u protekle dvije godine, a u cijelosti će biti objavljen 17. ožujka. Otkrivena je i prva pjesma, “Pride (In the Name of Love)”, dostupna na svim glazbenim platformama.

“Songs of Surrender” osmislio je i producirao gitarist grupe The Edge, a uvrštene su neke od najslavnijih pjesama iz više od 40 godina karijere benda, uključujući “With or Without You”, “One”, “Beautiful Day”, “Sunday Bloody Sunday” i “Invisible”. Zahvaljujući glazbenoj reinterpretaciji pjesme će imati sasvim nove snimke, aranžmane, a u ponekima je došlo do izmjena i u tekstu.

“Glazba vam omogućuje da putujete kroz vrijeme; htjeli smo prenijeti svoje stare pjesme u današnje vrijeme i dati im duh 21. stoljeća. Ono što je započelo kao eksperiment brzo se razvilo u osobnu opsesiju jer su mnoge naše pjesme podvrgnute novoj interpretaciji. Osobne teme zamijenile su post punk poruke… Proces odabira pjesama započeo je preslušavanjem demo-snimaka. Gledao sam kako bi pjesme zvučale ako bi se u njima izmijenilo sve osim strukture. Drugi glavni cilj bio je pronaći način da se u njih unese emocija budući da ih je većina izvorno napisana s namjenom da se izvode uživo. Pregledavajući te snimke s producentom Bobom Ezrinom, bilo je vrlo lako zaključiti koje pjesme odmah funkcioniraju, a u koje je potrebno uložiti više rada. Držali smo se mota manje je više”, otkrio je The Edge.

Goran Čelig