You are currently viewing Steve Vai u travnju gostuje u zagrebačkoj Tvornici kulture
Steve Vai (snimka: L. A. A. promo)

Steve Vai u travnju gostuje u zagrebačkoj Tvornici kulture

Steve Vai, jedan od najpoznatijih svjetskih gitarista, vraća se u Zagreb nakon 11 godina, i to u Tvornicu kulture, u četvrtak 13. travnja 2023. Glazbeni inovator, vizionar, producent i gitarist spaja nepresušnu kreativnost i tehničko majstorstvo u sviranju. Desetljećima oduševljava generacije fanova kao virtuoz heavy metala i rocka, a mediji mu daju titule poput boga gitare.

Steve Vai u zagrebačku Tvornicu donosi turneju “Inviolate”, koja se nastavlja na istoimeni album. Njime premošćuje granice instrumentalne glazbe, a za album je izmislio ne samo novi tip gitare sa tri vrata nego i način sviranja. Bit će to prilika da čujemo neke najveće hitove, ali i novi album “Vai/Gash”, snimljen devedesetih godina, na kojem je vokal Johnny Gash Sombretto.

Stevea je od 12. godine gitaru počeo učiti Joe Satriani, a sa 18 pridružio se legendarnom Franku Zappi, s kojim je i svirao. Nakon više od četiri desetljeća rada, više od 15 milijuna prodanih albuma diljem svijeta i tri nagrade Grammy Vai je jedan od najpoznatijih gitarista današnjice.

Njegov rad nagrađen je brojnim priznanjima, redovito je na popisima najboljih svjetskih gitarista, među top 10 prema magazinu Guitar World, počasne doktorate dodijelili su mu Berklee College of Music i Musicians Institute, prepoznat je kao netko tko uvodi najviše standarde izvrsnosti u upotrebi tehnologije u glazbi, a ima svoje mjesto i u Long Island Music Hall of Fame. Nastupao je uz brojne glazbene velikane i surađivao s imenima kao što su Frank Zappa, David Lee Roth i grupa Whitesnake, sudjelovao na izdanjima poput onih Alicea Coopera, Motörheada i Public Image Ltd., orkestralnim kompozicijama, a sve to uz bogatu solo-karijeru.

Ulaznica za večer sa Steveom Vaijem u Tvornici do 26. veljače košta 34 eura, nakon toga 37 eura, a na dan koncerta trebat će izdvojiti 40 eura. Službena su prodajna mjesta Dirty Old Shop, Rockmark, Dallas Music Shop Rijeka te sva prodajna mjesta Eventima, kao i www.eventim.hr.

Goran Čelig