You are currently viewing Idući European Blues Challenge održat će se u Hrvatskoj

Idući European Blues Challenge održat će se u Hrvatskoj

Na nedavno održanoj generalnoj skupštini Europske blues-unije (EBU) odlučeno je da organizaciju trinaestog European Blues Challengea (EBC) 2025. godine dobiju Hrvatske blues-snage (HBS) i produkcijska kuća Wolfman iz Splita. Na sastanku upravnog odbora EBU koji će se održati 21. listopada 2023. u Splitu bit će definirani vrijeme i dvorana koja će ugostiti trinaesti EBC.

“Nakon Njemačke, Francuske, Latvije, Belgije, Italije, Danske, Norveške, Portugala, Švedske i Poljske došao je napokon red i na nas, bit će fenomenalno u Splitu u proljeće 2025.”, rekao je glavni tajnik HBS-a Siniša Bizović na kraju predstavljanja splitske kandidature tijekom generalne skupštine EBU 3. lipnja 2023. u poljskom gradu Chorzowu, koja je održana u sklopu 11. europskog blues-natjecanja na kojem su u konkurenciji 21 izvođača nastupili i naši predstavnici Bok Blues iz Zagreba.

European Blues Challenge održava se od 2011. godine i do sada je (s pauzom zbog pandemije od dvije godine) održan u deset europskih zemalja. EBC su već ugostili Berlin (dvaput), Toulouse, Riga, Brisel, Torrita di Siena, Horsens, Hell, Ponta Delgada, Malmö i Chorzow. U pravilu se na svakom Challengeu natječe 20-22 izvođača iz isto toliko europskih država.

Goran Čelig