You are currently viewing Godišnjica premijere akcijskog trilera Mreža Irwina Winklera

Godišnjica premijere akcijskog trilera Mreža Irwina Winklera

Na današnji dan, 25. srpnja 1995. godine na Beverly Hillsu održana je premijera akcijskog trilera “Mreža” (The Net), priče o kompjuterskoj analitičarki Angeli koja je u većini stvari zadovoljna svojim životom. Sve se to promjeni kada jednoga dana zaprimi disk s tajnim podatcima. Njezin život pretvori se u borbu sa superiornijim neprijateljem koji joj može upropastiti, pa čak i ugroziti život.

Angela Bennett (Sandra Bullock) mlada je i lijepa programerka koja se nikada ne udaljava od kompjutera i modema. Jedina su aktivnost koja je odvaja od njih posjeti majci. Jednog joj dana prijatelj s kojim održava kontakt isključivo internetom i telefonom šalje program s neobičnom greškom koju treba ukloniti. Iste noći on se uputi k njoj, ali pogiba u avionskoj nesreći. Angela otkrije tajnu informaciju na disku samo nekoliko sati prije odlaska na godišnji odmor. Njezin se život od toga trenutka pretvara u noćnu moru – dodijeljen joj je novi identitet kriminalke nakon što su njezini pravi podaci obrisani. Angela se odlučuje boriti i kreće u potragu za svojim tajnovitim protivnicima…

Taj akcijski triler s elementima drame znalački je režirao Irwin Winkler, a u ulozi Angele našla se tada (i uvijek) popularna glumica Sandra Bullock. Partneri su joj Jeremy Northam i Dennis Miller.

Goran Čelig