You are currently viewing Godišnjica objavljivanja albuma Weight Rollins Banda

Godišnjica objavljivanja albuma Weight Rollins Banda

Četvrti studijski album “Weight” (Imago Records) Rollins Banda objavljen je na današnji dan, 12. travnja 1994. godine. Album uključuje i najveće hitove sastava poput “Liar” i “Disconnect”. Band je album snimao tijekom vrlo snježnog prosinca godinu prije na ranču Echo Creek na jezeru Tahoe u Nevadi. Snimali su ga Peter Rave, Brant Scott i Rob Sieffert, a produkciju je potpisao Theo Van Rock.

Popularnost singla “Liar” možda najviše treba zahvaliti emitiranju spota u epizodi “Liar! Liar!” tada izuzetno popularnih MTV animiranih likova Beavisa & Butt-Heada, a videospot za pjesmu “Disconnect” pojavio se u istoj seriji čak dvaput, u epizodi “Top o’ the Mountain” iz 1995. godine te u sklopu epizode “Shortcuts” u ožujku 1997. Pjesma “Civilized” iskorištena je kao odjavna špica Dennisu Milleru, koji je imao uživo emisije na HBO-u od 1994. do 2002. godine.

Album “Weight” dosegnuo je 33. mjesto američke top-liste albuma, u Velikoj Britaniji bio je 22., a u Australiji zauzeo je visoko deseto mjesto.

Henry Rollins, nekadašnji pjevač kultnog hardcore-punk benda Black Flag, album “Weight” realizirao je uz pomoć Chrisa Hasketta (gitara), Melvina Gibbsa (bas) i Sima Caina (bubanj).

Goran Čelig