You are currently viewing Godišnjica objavljivanja albuma The Real Thing grupe Faith No More

Godišnjica objavljivanja albuma The Real Thing grupe Faith No More

“The Real Thing” treći je studijski album američkog rock-benda Faith No More objavljen na današnji dan, 20. lipnja 1989. godine za Slash / Reprise Records.

Bio je to prvi album benda bez originalnoga pjevača Chucka Mosleyja, na čije je mjesto iz benda Mr. Bungle, koji je također svirao mješavinu funka i eksperimentalnoga rocka, došao Mike Patton. I na tom albumu Faith No More nastavljaju unapređivati i proširivati zvučni raspon kombinirajući funk i rap s heavy metalom i alternativnim rockom.

Faith No More doživjeli su nekoliko promjena u sastavu prije nego što su objavili prvi album “We Care a Lot” (Mordam Records) 1985. godine. U roku od samo godinu dana bend je uspio potpisati ugovor sa Slash Recordsom, a naslovna pjesma debija “We Care a Lot” ponovno je snimljena za sljedeći album “Introduce Yourself” 1987. godine, kada je i objavljena kao prvi singl benda uopće. Članstvo benda ostalo je stabilno sve dok pjevač Chuck Mosley 1988. godine nije odlučio otići.

Pisanje većine pjesama za album “The Real Thing” započelo je nakon turneje koja je pratila prethodno ostvarenje “Introduce Yourself”. Demo-verzija pjesme “The Morning After” zvala se “New Improved Song”, a napisao ju je i otpjevao Chuck Mosley. “Surprise! You’re Dead!” skladao je gitarist Jim Martin još sedamdesetih godina, dok je bio gitarist benda Agents of Misfortune, istog onog u kojem je svirao i legendarni pokojni basist Metallice, neprežaljeni Cliff Burton.

S albuma skinuta su tri vrlo uspješna singla, “Epic”, “From Out of Nowhere” i “Falling to Pieces”, a ugledni glazbeni časopisi Kerrang!, Sounds i Village Voice te su 1989. “The Real Thing” proglasili albumom godine.

Odličnu produkciju potpisao je provjereni Matt Wallace (The Replacemnets), a bend je album snimao tijekom prosinca 1988. i siječnja 1989. godine u kalifornijskom Studiju D. Bend je djelovao kao kvintet u sastavu Mike Patton (vokal), Jim Martin (gitara), Roddy Bottum (klavijature), Bill Gould (bas) te Mike Bordin (bubanj).

Popis pjesama: 1. From Out of Nowhere | 2. Epic | 3. Falling to Pieces | 4. Surprise! You’re Dead! | 5. Zombie Eaters | 6. The Real Thing | 7. Underwater Love | 8. The Morning After | 9. Woodpecker from Mars (instrumental).

Goran Čelig