You are currently viewing Godišnjica objavljivanja albuma Love at First Sting njemačkog sastava Scorpions

Godišnjica objavljivanja albuma Love at First Sting njemačkog sastava Scorpions

Na današnji dan, 27. ožujka 1984. godine objavljen je deveti studijski album “Love at First Sting” (Harvest/EMI) poznatih njemačkih hardrokera, sastava Scorpions. Bio je to jedan od kreativnih vrhunaca benda, jer je album donio čak tri velika hita, “Rock You Like a Hurricane”, “Still Loving You” i “Big City Nights”.

Album je sniman 1983. i 1984. godine u studiju Dierks u Stommelnu u Zapadnoj Njemačkoj, a producirao ga je Dieter Dierks, s kojim je bend započeo suradnju još 1975. godine na albumu “In Trance”. Prvi sessioni održani su u stockholmskom studiju Polar u ljeto 1983. godine s bivšim članovima Rainbowa Jimmyjem Bainom na basu i Bobbyjem Rondinellijem na bubnjevima, ali ništa od toga nije završilo na albumu “Love at First Sting”. Ostat će poznat i po tome što je to bila jedna od prvih digitalno snimljenih heavy-ploča.

Album “Love at First Sting” postao je najuspješnijim albumom grupe na američkom tlu dosegnuvši šesto mjesto na Billboardovoj top-listi 200 albuma, a već do kraja godine postat će dvostruko platinastim. Pjesma “Rock You Like a Hurricane” popela se do 25. mjesta na Billboardovoj Hot 100 ljestvici iste godine, “Still Loving You” dosegnula je 64. mjesto na istoj ljestvici, u Njemačkoj je bila 14., a treća na francuskim i švicarskim ljestvicama.

Originalnu naslovnicu izradio je Kochlowski, njemačka tvrtka za grafički dizajn, a sadržava fotografiju koju je snimio poznati njemački fotograf Helmut Newton.

Scorpions su u vrijeme nastanka albuma “Love at First Sting” djelovali kao kvintet u sastavu: Klaus Meine (vokal), Rudolf Schenker (gitara), Matthias Jabs (gitara), Francis Buchholz (bas) i Herman Rarebell (bubanj).

Popis pjesama: 1. Bad Boys Running Wild | 2. Rock You Like a Hurricane | 3. I’m Leaving You | 4. Coming Home | 5. Same Thrill | 6. Big City Nights | 7. As Soon as the Good Times Roll | 8. Crossfire | 9. Still Loving You.

Goran Čelig