You are currently viewing Godišnjica objavljivanja albuma Killing Is My Business… and Business Is Good sastava Megadeth

Godišnjica objavljivanja albuma Killing Is My Business… and Business Is Good sastava Megadeth

Na današnji dan, 12. lipnja 1985. godine objavljen je album “Killing Is My Business… and Business Is Good!”, debitantski studijski album američkog thrash metal benda Megadeth. Objavila ga je diskografska kuća Combat Records.

Album je dobio uglavnom dobre kritike, a reizdan je 2002. godine, kada je i potpuno remiksiran i remasteriran, a imao je i drugačiji omot. “Otpadnik” iz Metallice i šef benda Dave Mustaine htio je da na originalnom omotu bude maskota sastava Vic Rattlehead, ali izdavačka je kuća izgubila naslovnicu, zbog čega su improvizirali stavivši niskobudžetnu zamjensku fotografiju.

Početkom 1985. godine Megadeth je od izdavačke kuće Combat Records dobio 8000 dolara, čime su trebali pokriti troškove produkcije albuma. No sastav je više od pola navedenog iznosa potrošio na drogu, alkohol i hranu, te je bio primoran otpustiti producenta. Produkcije albuma prihvatio se cijeli bend, a kao rezultat dobili smo album koji nije odudarao produkcijskim umijećem, ali zato svakako jest sadržajem, glazbenim inovacijama i formom.

Album “Killing Is My Business…” odigrao je ključnu ulogu prilikom uspostavljanja glazbenog pravca thrash metal kao jednog od izvornih, autentičnih žanrova unutar heavy metala. Snimila ga je četvorka u sastavu: Dave Mustaine (gitara i vokal), Chris Poland (gitara), David Ellefson (bas) i Gar Samuelson (bubanj).

Popis pjesama: 1. Last Rites / Loved to Deth | 2. Killing Is My Business… and Business Is Good! | 3. Skull Beneath the Skin | 4. These Boots | 5. Rattlehead | 6. Chosen Ones | 7. Looking Down the Cross | 8. Mechanix.

Goran Čelig