You are currently viewing Godišnjica objavljivanja albuma Hall of the Mountain Grill grupe Hawkwind

Godišnjica objavljivanja albuma Hall of the Mountain Grill grupe Hawkwind

Na današnji je dan, 6. rujna 1974. godine space-rock bend Hawkwind objavio četvrti studijski album “Hall of the Mountain Grill” za United Artists. Bio je to album nasljednik kultnog dvostrukog albuma “Space Ritual” objavljenog prethodne godine.

Uz standardne članove i osnivače Davea Brocka i Nika Turnera na ploči su svirali Simon King, Del Dettmar, novopridošlica Simon House i drugi put na studijskom albumu Hawkwinda Lemmy Kilmister (prvi mu je takav bio “Doremi Fasol Latido”).

Lemmy je u bend ušao u kolovozu 1971. godine te je svirao na spomenutom živom “Space Ritualu”, snimljenom na koncertima u Liverpoolu i Londonu, a na ovome autorski je sudjelovao s pjesmom “Lost Johnny”, koju će naknadno objaviti ponovo na prvom, istoimenom albumu grupe Motörhead.

Album je sniman u londonskim studijima Edmonton Sundown i Olympic u produkciji Roya Thomasa Bakera i Douga Benneta, a na britanskoj ljestvici albuma dosegnuo je 16. mjesto. U Americi bio je samo 110. Za singlove odabrane su pjesme “The Psychedelic Warrior” te “Paradox”, koju je potpisao slavni producent Vic Maile (Motörhead, Dr. Feelgood).

Goran Čelig