You are currently viewing Godišnjica objavljivanja albuma Garage Inc. grupe Metallica

Godišnjica objavljivanja albuma Garage Inc. grupe Metallica

Dvostruka kompilacija obrada koja je sadržavala čak 27 pjesama glazbenih favorita grupe Metallica pod nazivom “Garage Inc.” objavljena je na današnji dan, 24. studenog 1998. godine.

Bilo je tu onih koje smo mogli čuti i prije jer se na drugom disku nalaze pjesme koje su originalno objavljene 1987. godine na minialbumu “The $5.98 E.P. – Garage Days Re-Revisited”, zatim su tu bile B-strane EP-a “Creeping Death” iz 1984. godine, pa B-strane singlova realiziranih od 1988. do 1991., a drugi CD zatvorili su posvetom Motörheadu sa čak četiri obrade koje su se pod nazivom “MotörheadACHE” nalazile kao dopuna singla “Hero of the Day” iz 1996. godine.

Prvi CD sastojao se pak isključivo od novih obrada i novih posveta raznim izvođačima kojima su se članovi benda James Hatfield, Lars Ulrich, Kirk Hammet i (tada) Jason Newsted divili. Od njih jedanaest, tri su se prometnule u velike hitove tog doba, a bile su to obrade Boba Segera (“Turn the Page”), Thin Lizzy (makar je “Whiskey in the Jar” tradicionalna pjesma, Metallica se obrađujući je oslanjala na inačicu sastava Phila Lynotta) te žestoka verzija Misfitsa (“Die, Die My Darling”). Još su tu bili i Black Sabbath, Nick Cave, Discharge, Lynyrd Skynyrd, Mercyful Fate, Blue Öyster Cult i uvijek omiljeni Ulrichovi Diamond Head.

Zabavno i preporučljivo djelo u produkciji Boba Rocka i Metallice, a takvim mi se i danas čini. Uvijek mi je posebno drago čuti (i izdvojiti) fantastične “Am I Evil”, “So What” i “Damage Case”.

Goran Čelig