You are currently viewing Godišnjica kinopremijere filma Paklena četvrt Sylvestera Stallonea

Godišnjica kinopremijere filma Paklena četvrt Sylvestera Stallonea

Na današnji se dan, 22. rujna 1978. godine u američkim kinima počeo prikazivati film “Paklena četvrt” (Paradise Alley), prvi scenarističko-redateljski uradak Sylvestera Stallonea.

“Paradise Alley” američki je sportsko-dramski film za koji je spomenuti Stallone obavio većinu posla – napisao je scenarij, režirao ga i odglumio glavnu ulogu. Film govori o trojici braće iz čevrti Hell’s Kitchen u New Yorku četrdesetih godina i njihovu postupnom uključivanju u profesionalno hrvanje.

Cosmo Carboni sitni je prevarant, uvijek u potrazi za lakom lovom; Lenny je bivši ratni heroj, a Victor želi postati profesionalni hrvač. Kada donese tu odluku, sve je usmjereno na njega i njegovo hrvanje. Iako braća dvoje je li to dobro za njega, kako Victor postaje sve uspješniji, tako se i mišljenja braće mijenja, a priča dobiva drastičan obrat…

Bio je to i prvi igrani film u kojem su se pojavili Armand Assante i legendarni glazbenik Tom Waits, čiji glumački talent otkriva upravo Sylvester Stallone. U filmu glumi i Anne Archer, a pojavljuje se i Joe Spinell, koji je sa Stalloneom već glumio u “Rockyju”.

Goran Čelig