You are currently viewing Godišnjica kinopremijere britanskog trilera Otrov crne mambe redatelja Piersa Haggarda

Godišnjica kinopremijere britanskog trilera Otrov crne mambe redatelja Piersa Haggarda

Na današnji dan, 28. studenoga 1981. godine u japanskim se kinima počeo prikazivati odlični britanski triler “Otrov crne mambe” (Venom). Interesantno je da se taj film u većem dijelu svijeta počeo prikazivati tek u siječnju sljedeće godine, a Britanci su ga morali čekati sve do ožujka 1982. godine.

Međunarodni teroristi pokušaju oteti dijete bogatog para. Njihov plan propada kada smrtonosna crna mamba, koja je poslana greškom umjesto bezopasne zmije, pobjegne i teroristi zajedno s nekoliko talaca ostaju zatočeni u dječakovoj kući u Londonu. Napeta večer prolazi dok zmija gmiže kućom i rješava se jednog po jednog protagonista…

Taj britanski triler s elementima horora i drame iz 1981. godine režirao je Piers Haggard, koji je unajmljen nakon što je slavni Tobe Hopper (Teksaški masakr motornom pilom, Poltergeist) napustio projekt zbog stvaralačkih nesuglasica, a po scenariju Alana Scholfielda i Roberta Carringtona. U glavnim se ulogama pojavljuju Klaus Kinski i Oliver Reed te Nicol Williamson, Sarah Miles, Sterling Hayden i drugi.

Goran Čelig