You are currently viewing Florence + the Machine u pulsku Arenu donose spektakularnu turneju Dance Fever
Florence + the Machine, 2022. (snimka: Autumn de Wilde)

Florence + the Machine u pulsku Arenu donose spektakularnu turneju Dance Fever

Florence and the Machine (stilizirano Florence + the Machine), jedno od najznačajnijih imena aktualne svjetske glazbene scene, dolaze u pulsku Arenu u nedjelju, 18. lipnja 2023. na premijerni samostalni koncert u Hrvatskoj.

Sedam godina nakon festivalskog nastupa kod nas Florence + the Machine donose spektakularnu i produkcijski raskošnu turneju Dance Fever u Pulu. Turneja prati sjajan istoimeni posljednji studijski album, a odvela je Florence do sada više puta u neke od najimpresivnih dvorana diljem svijeta. Po nekoliko dana zaredom rasprodala je lokacije kao što su O2 u Londonu, Madison Square Garden u New Yorku ili Hollywood Bowl u Los Angelesu.

Za samostalni nastup u Hrvatskoj odabran je možda najljepši koncertni prostor koji ovaj dio Europe ima. Dvije tisuće godina star amfiteatar bit će savršena pozornica na kojoj će Florence predstaviti novi album, ali i podsjetiti na neke od najvećih hitova iz cijele karijere.

Florence + the Machine prodali su više od 17 milijuna albuma diljem svijeta, osvojili brojna priznanja Brit Awards, nominacije za sedam nagrada Grammy i zasjeli na vrhove glazbenih top-ljestvica diljem svijeta. Mediji poput The Sunday Timesa Florence su prozvali jednom od najposebnijih vokalistica, a završila je i na listi najutjecajnijih osoba na svijetu prema magazinu Time.

Otkako je debitirala 2009. godine s “Lungs”, koji je dobio Brit Awards za najbolji album i postao jedan od najprodavanijih albuma tog razdoblja, Florence Welch, zajedno s bendom the Machine, izrasla je u jednu od najprepoznatljivijih i najočaravajućih vokalistica. Uslijedio je “Ceremonials” iz 2011., koji je zasjeo na prvo mjesto UK ljestvice albuma, a nasljednik “How Big, How Blue, How Beautiful” zasjeo je na prvo mjesto Billbardove ljestvice albuma u SAD-u, odveo ih na headlinerske nastupe najvećih festivala poput Glastonburyja, a Florence kao kantautorica osvojila je Ivor Novello International Achievement Award. Četvrti album “High as Hope” iz 2018. još jednom je Florence donio medijske pohvale za vokalne sposobnosti, završio na vrhovima globalnih top-lista albuma te odveo bend na rasprodane svjetske turneje.

Najnoviji i dugoočekivani peti album “Dance Fever”, objavljen prošle godine, odmah je zasjeo na prvo mjesto UK albuma, zauzeo vrhove top-lista diljem Europe i svijeta, te je izrazito hvaljen zbog raznolikosti zvuka, tekstova i vokalnih sposobnosti. Uz singlove “King”, “Free”, “My Love”, Rolling Stone ga opisuje kao jedan od najuzbudljivijih izdanja do sada, a Pitchfork kaže da je to oda moći plesa i slobode u pokretu.

Ulaznice su u prodaji od 25. siječnja u sustavu Eventim i na svim njihovim fizičkim prodajnim mjestima.

Goran Čelig