You are currently viewing Album Heroes Davida Bowieja slavi 45. obljetnicu sivim vinilnim izdanjem

Album Heroes Davida Bowieja slavi 45. obljetnicu sivim vinilnim izdanjem

Originalno objavljen 14. listopada 1977. godine, album “Heroes” bio je jedanaesti studijski album Davida Bowieja, a Parlophone je odlučio proslaviti 45. obljetnicu glazbenoga klasika limitiranim izdanjem na sivom vinilu koje će u listopadu biti dostupno u Dancing Bearovim prodavaonicama ploča.

Nakon što je objavio revolucionarni “Low” u siječnju 1977., Bowie je otišao na turneju i svirao klavijature u bendu Iggyja Popa. Tog se ljeta vratio u Hansa Tonstudio u Berlinu kako bi započeo rad na novom albumu. Za razliku od ostatka takozvane “Berlinske trilogije”, “Heroes” je bio jedini Bowiejev album koji je tamo snimljen u cijelosti. Produkcija je djelo Bowieja i Tonyja Viscontija, a na njemu se uz postavu s albuma “Low” (Carlos Alomar, George Murray, Dennis Davis) Bowieju pridružio i gitarist sastava King Crimson Robert Fripp.

Naslovna pjesma danas je prepoznata kao klasik i jedna je od omiljenih pjesama široj publici, a počast su joj odali brojni glazbenici svojim obradama (Prince, Coldplay, Motörhead, Depeche Mode, Lady Gaga, King Crimson i The Wallflowers).

Goran Čelig