Zoran Tepurić – Drevni šamanizam Afrike: mudrost Ifa i filozofija Oriša

Novo predavanje iz ciklusa predavanja o šamanizmu Drevni šamanizam Afrike – mudrost Ifa i filozofija Oriša upoznat će prisutne s drevnim znanjima. Kako ona mogu pomoći i oplemeniti život u današnje vrijeme? Na predavanju će se govoriti o filozofiji Ifa i mudrosti Oriša te o njezinoj praktičnoj primjeni – kako energije prirode Oriše iskoristiti za dobrobit čovjeka, poboljšanje zdravlja i unapređenje kvalitete života.

Oriše su energije prirode koje su svuda oko nas i utječu na naš život. Kako bolje aktivirati te energije da nam pomognu u životu? Kako uz njihovu pomoć neutralizirati loše stvari: bolesti, negativne energije, nedostatak dobre sreće? Kako prizvati dobre stvari u naš život: snagu, zdravlje, ljubav, uspjeh? Na ta i druga pitanja dobit ćete odgovor na ovom predavanju.

Ifa je drevna mudrost filozofije života potekla od naroda Yoruba u Nigeriji. Mudrost koja je u svojoj izvornoj formi sačuvana do današnjih dana, a zbog univerzalnosti proširila se u sjevernu i južnu Ameriku, Kubu, Europu… Uvidjevši njezinu vrijednost, UNESCO je proglasio divinaciju Ifa i Oriša spomenikom nematerijalne kulturne baštine svijeta.

Predavač Zoran Tepurić Fayori tijekom niza boravaka među šamanima Yoruba u Nigeriji u proteklih 20 godina prošao je velik broj inicijacija i obuka te postao Babalawo – svećenik Ifa.

Ulaz je besplatan, a donacije su dobrodošle.

Date

16. 11. 2022.
Expired!

Time

18.00 - 19.30

Oznake

Kultura,
Predavanje

Lokacija

Kulturni centar Multimedija
Kranjčevićeva ulica 16a, Zagreb
Website
https://bit.ly/3rs1ztJ
Kategorije

Organizator

Kulturni centar Multimedija
Email
kcmmyspirit@gmail.com
Website
https://kcm-club.net/
QR Code

Leave a Reply