Yogi Lonich Trio at KCM

Yogi Lonich rođen je San Joseu (Kalifornija). Američki je pjevač, tekstopisac i glazbenik poznat po brojnim suradnjama sa svjetskim imenima. Sin majke Peruanke i oca Hrvata podrijetlom s otoka Ugljana, poticaj za glazbu dobiva od starije sestre Plavke, također glazbenice. Gitaru počinje svirati sa 12 godina. Nakon srednje škole 1989. upisuje se na državno sveučilište u Kaliforniji i diplomira glazbenu umjetnost u klasičnoj izvedbi i izvedbi jazz-gitare.

Prvu suradnju ostvario je s hip-hop / acid-jazz bendom Sound Assembly. U to doba započeo je i s turnejama i brojnim suradnjama (Meredith Brooks, Buckcherry, The Wallflowers…). Prvi samostalni album “Metta” Lonich objavljuje 2006. godine. Albumom postaje dobitnik nagrade Los Angeles Music Award za najboljeg nezavisnog pop-izvođača. Drugi po redu album “Hesitant Poet” izdaje 2010. Kao kantautor, gitarist i producent dijelio je pozornicu i snimao s nekim od najvećih svjetskih umjetnika (Cat Stevens, Alanis Morissette, Shakira, DJ Zedd, Kid Rock, Anastacia…). Kao prateći glazbenik svirao je na turnejama s legendama kao što su The Rolling Stones, Robert Plant, Aerosmith, AC/DC, Kiss, Lenny Kravitz, Linkin Park i Korn. Poznat je i po suradnji s Chrisom Cornellom, a kao jedan od najboljih trenutaka karijere navodi svirku na koncertu Woodstock ’99., gdje je svirao s Buckcherryem.

Nakon 30 godina provedenih u Los Angelesu taj hvaljeni glazbenik hrvatskih korijena doselio se u Hrvatsku. Domaća publika već ga je imala priliku poslušati uživo na njegovim solo-koncertima i nastupima s mnogim domaćim glazbenicima, a u KCM-u nastupio je već četiri puta pa vam iz prve ruke možemo potvrditi da se radi o nesvakidašnjem glazbenom događaju.

https://www.yogimusic.com
https://www.yogimusic.com/store
https://www.facebook.com/yogi.lonich
https://www.instagram.com/yogimusic
https://twitter.com/yogimusic
https://www.youtube.com/yogimusiccom

Ekipa koja će pratiti Yogija također je vrhunska; Damir Šomen jedan je od najtraženijih i najnagrađivanijih bubnjara u Hrvatskoj. Snimao je i svirao uživo sa skoro svim eminentnim glazbenim zvijezdama. Basist Alen Svetopetrić, inače rođeni Siščanin sa Zelenog brijega, jedan je od najzaposlenijih pratećih glazbenika, a svakako treba spomenuti i njegov zadnji album “Rane”, drugi samostalni album sniman 2020. i 2021. godine. Inspiriran je i potaknut posljedicama aktualne pandemije i razornog potresa u rodnome gradu Sisku. Svojevrstan je povratak sebi samome, osobno otvaranje i buđenje.

https://youtu.be/10Zzn4msN74

Rezervacije mjesta putem Facebooka ili na elektroničku adresu kcmmyspirit@gmail.com. Preporučena donacija: 6 eura.

The event is finished.

Date

18. 12. 2023.
Expired!

Time

21.00

Oznake

Koncert,
Program uživo

Lokacija

Kulturni centar Multimedija
Kranjčevićeva ulica 16a, Zagreb
Website
https://bit.ly/3rs1ztJ
Kategorije

Organizator

Kulturni centar Multimedija
Email
kcmmyspirit@gmail.com
Website
https://kcm-club.net/

Leave a Reply