Veli Jože – Live at KCM

“Tradicionalistički session rock/blues sastav koji glazbeno varira između Boba Dylana, Byrdsa, Drage Mlinarca, Azre… Svirka im je neopterećeni izvantrendovski rock koji mnogo toga temelji na glazbi ’60-ih i ’70-ih godina. Tekstovi su izuzetno sugestivni, jaki i vrlo moćni te odišu erotizmom, žudnjom i strašću koja se rijetko uspijevala naći na repertoaru domaćih rock-izvođača i svakako su najjači adut Velog Jože.” (Horvi)

“Okrenuti su klasičnom tradicionalističkom shvaćanju rock-glazbe na tragu šezdesetih (Dylan, Byrds) u kombinaciji s američkim neotradicionalizmom osamdesetih (Green on Red, Steve Wynn), ali s asocijacijama na ono što je nekada u potentnijoj formi radio Johnny Štulić i stara Azra.” (D. Jerković)

“Vođa benda Goran M. Knežević ponajprije je songwriter koji originalnim glazbenim rješenjima nadograđuje vrhunsku, originalnu i višeslojnu poetiku. Njegove pjesme ponekad nemaju onu klasičnu formu kakvu imaju neki njegovi uzori (The Beatles), ali često naginju sofisticiranom pop-artizmu svjetske scene 80-ih (XTC, Talking Heads).” (M. Padelin)

“Goran i ekipa drže se svojih gabarita ugodno ispunjenog new-wave rocka bez pretjeranih distorzija i suvišne anakronosti kombinirajući lepršavost Idola, The Smiths i R.E.M. s uzbudljivošću poetskog prkosa na specifičan Goranov način ležernog buntovnika opravdano nezadovoljnog i revoltiranog. Čovjek ima podosta pametnih, socijalnih, političkih pjesama i sve su angažirane, sukladne s okolinom i svijetom u kome živimo.” (Horvi)

“Veli Jože skupina je dobrih glazbenika koji koncerte sigurno i uvjerljivo odrađuju. Nepretenciozna, opuštena i sigurna svirka najjače su oružje te grupe, a to je već nešto što ni mnogi razvikaniji bendovi na ovim prostorima ne mogu tek tako postići.” (V. Vilić)

U bendu sviraju Marijan Povodnik (bubnjevi), Robert Mifka (bas), Goran Markov Knežević (gitara, glas) i Mirjana Zubak-Mičetić (klavijature).

Preporučena donacija: 3 €.

Diskografija
– Dokumentarno, demo-CD, 1998.
– Ovo su vrlo žestoki dani, uglazbljena poezija Slavka Mihalića, časopis pjesničke prakse Poezija broj 1-2, srpanj 2007.
– Tamo kamo idemo, barbike nas čekaju, “Slušaj najglasnije”, 2017.

O bendu na YouTubeu i Facebooku
https://www.youtube.com/channel/UCfXMaobdDYgqVne53DUyDpA
https://www.facebook.com/velijozeband/

Singlovi
https://www.youtube.com/watch?v=ssgkycMSFfQ
https://youtu.be/0hf7bLRqaBI

The event is finished.

Date

10. 3. 2023.
Expired!

Time

21.00

Oznake

Koncert,
Program uživo

Lokacija

Kulturni centar Multimedija
Kranjčevićeva ulica 16a, Zagreb
Website
https://bit.ly/3rs1ztJ
Kategorije

Organizator

Kulturni centar Multimedija
Email
kcmmyspirit@gmail.com
Website
https://kcm-club.net/

Leave a Reply