Večer s Pauline Lepure

Večeras upoznajemo umjetnicu Pauline Lepure iz njemačkoga grada Mannheima, koji je osim važne kulturne, industrijske i trgovačke (lučke) destinacije tijekom stoljeća bio i omiljenim mjestom pronalazačkih umova, koji se u tom gradu osjećaju kao kod kuće. Navodno se u Mannheimu prvi put netko provozao na izumu zvanom bicikl.

Pauline se brzo razvila u vrsnu slikaricu i ilustratoricu, glazbenicu, pjesnikinju i spisateljicu kratkih produhovljenih pričica za djecu i odrasle, o čemu svjedoče tri glazbena albuma, knjiga kratkih priča i ilustrirana slikovnica za djecu od tri do 12 godina, koje ćemo večeras predstaviti.

Potaknuta iskrenom vizijom da njezina djela trebaju biti dostupna svakome i na neki način inspirirati druge da potraže sebe kroz umjetnost, Pauline doživljava nova produhovljenja pa započinje i s takozvanom ECP tehnikom slikanja, koja ima i terapijsku ulogu, a koja je malo poznata u Hrvatskoj, pa ćemo i o tome reći štogod te prikazati kratak film. Za kraj će nam odsvirati nekoliko svojih kompozicija.

https://www.anamcara-lepure.de/
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=3qAwRUdoWP0

The event is finished.

Date

4. 1. 2024.
Expired!

Time

21.00

Oznake

Ekskluzivno,
Kultura,
Umjetnost

Lokacija

Kulturni centar Multimedija
Kranjčevićeva ulica 16a, Zagreb
Website
https://bit.ly/3rs1ztJ
Kategorije

Organizator

Kulturni centar Multimedija
Email
kcmmyspirit@gmail.com
Website
https://kcm-club.net/

Leave a Reply