Večer novog vala + Tribute to the Police

Večer novog vala u KCM-u poslužit će nam kako bismo se vratili u neka druga vremena, vremena analogne glazbe i analognog života.

Naziv novi val prethodno je iskorišten za rad avangardnih francuskih redatelja šezdesetih godina prošloga stoljeća. U Velikoj Britaniji 1976. godine u novom ga je značenju prvi upotrijebio Malcolm McLaren, menadžer punk-sastava Sex Pistols, kao alternativni naziv za punk. Približno u isto vrijeme u Sjedinjenim Američkim Državama Seymour Stein, jedan od osnivača izdavačke kuće Sire Records, tražio je marketinški naziv za nove izvođače poput The Ramonesa, Talking Headsa, Patti Smith, Televisiona i druge okupljene oko njujorškog kluba CBGB. Želeći se distancirati od punka kako bi osigurao radijski prostor za svoje izvođače, smislio je ime novi val.

Vrijedi spomenuti da se novi val dobro snašao i na prostorima tadašnje Jugoslavije, gdje se tih godina pojavom novih bendova vrlo jasno razaznaju zagrebački, beogradski, sarajevski i riječki novi val, koji su utjecali na razvoj glazbe na ovim prostorima, a svakako i na društvene promjene.

Dio tih vremena dočarat ćemo večeras u KCM-u. Vrtimo samo vinile, a za njihov izbor pobrinut će se DJ Zoran Pezo i DJ Horvi. Poslije nas očekuje koncert, svirat će se pjesme grupe The Police, na neki način jedne od utemeljitelja novovalne glazbe.

Ulaz je besplatan, a donacije su, jasno, dobrodošle.

The event is finished.

Date

25. 11. 2023.
Expired!

Time

20.00 - 23.45

Oznake

Koncert,
Program uživo

Lokacija

Kulturni centar Multimedija
Kranjčevićeva ulica 16a, Zagreb
Website
https://bit.ly/3rs1ztJ
Kategorije

Organizator

Kulturni centar Multimedija
Email
kcmmyspirit@gmail.com
Website
https://kcm-club.net/

Leave a Reply