Specijal o bluesu – gost Boris Hrepić Hrepa

U posebnom nastavku Priče o bluesu gost nam je Boris Hrepić Hrepa, glazbenik rođen u Splitu 24. travnja 1963. godine.

Završio je Likovnu pedagošku akademiju u Splitu 1992. Glazbom se profesionalno počeo baviti 1985. godine kao suosnivač i član Daleke obale, u kojoj sredinom devedesetih počinje djelovati i kao skladatelj. Kao skladatelj i glazbenik aktivno je djelovao, osim u Dalekoj obali i The Obali, u Steve Wolfman Bandu, grupama Fon Biskich & Narodno blago, Davorin i Bogovići te Sunnysiders, a autorski surađivao je s Deanom Dvornikom, Stividenima, Nenom Belanom, Zdravkom Bajanom i dječjim festivalom Mali Split.

Hrepa je zadnjih 13 godina aktivan u bluesu na nekoliko razina; član je Europske blues-unije i Blues Foundationa iz Memphisa, mentor je za blues u PopRock-školi i umjetnički direktor Thrill Blues Festivala te sudac na međunarodnim blues-natjecanjima kao što su International Blues Challenge, European Blues Challenge i International Mississippi Blues Trail Challenge.

Deset je godina bio predsjednik Hrvatskih blues-snaga, i udruga je za vrijeme njegova predsjednikovanja osvojila svjetski najjaču blues-nagradu, Keeping the Blues Alive, koju dodjeljuje Blues Foundation iz Memphisa.

Njegov blues-bend Sunnysiders gradi već 12 godina internacionalnu karijeru, počevši od polufinala najvećeg svjetskog natjecanja blues-izvođača International Blues Challengea u Memphisu 2011. Do sada su objavili četiri albuma, od kojih je zadnji, “The Bridges”, dobio više od 40 odličnih recenzija na domaćim i pogotovo stranim portalima te u blues-magazinima. Američki Roots Music Report svrstao je “The Bridges” na 117. mjesto 200 najboljih albuma modernog bluesa u 2020. godini, a američki Goldmine (The Music Colector’s Magazine) uvrstio ih je između deset favorita izdanja glazbenog izričaja amerikana za 2020. godinu.

Sunnysiders su, ovaj put kao peteročlani bend, snimili novi album “27 Stitches”, koji je miksan u Parizu i objavljuje se najesen.

Moderator je programa Tomi Novak. Ulaz je besplatan, a donacije su dobrodošle.

The event is finished.

Date

20. 6. 2023.
Expired!

Time

21.00

Oznake

Program uživo

Lokacija

Kulturni centar Multimedija
Kranjčevićeva ulica 16a, Zagreb
Website
https://bit.ly/3rs1ztJ
Kategorije

Organizator

Kulturni centar Multimedija
Email
kcmmyspirit@gmail.com
Website
https://kcm-club.net/

Leave a Reply