Special Jazz Night – Zvjezdan Ružić trio

Zvjezdan Ružić trio čine Zvjezdan Ružić na klaviru, Ivar Roban Križić na kontrabasu i Borko Rupena na bubnjevima.

Zvjezdan Ružić, pijanist i skladatelj, peterostruki je dobitnik prestižne diskografske nagrade Porin te šesterostruki dobitnik strukovne nagrade Status u kategoriji jazz-klavir koju dodjeljuje Hrvatska glazbena unija. Uz brojne suradnje i osebujan diskografski opus koje je ostvario s eminentnim glazbenicima hrvatske jazz, klasične te pop/rock-scene, Zvjezdan je dosad snimio tri autorska albuma, od kojih su “The Knightingale Cabaret” i “Elfin Farewell” nagrađeni Porinom za najbolju jazz-skladbu, dočim je njegov treći autorski album, “Pandaland”, koji je prvu službenu promociju doživio u Šangaju – osvojio čak dva Porina: za najbolji jazz-album te za najbolju jazz-izvedbu.

Ivar Roban Križić dvostruki je dobitnik nagrade Hrvatske glazbene unije za najboljeg instrumentalista u kategoriji jazz–kontrabas. Rođen je i odrastao u Zagrebu, gdje je završio studij filozofije i germanistike. Odlazi potom u Austriju, gdje na Instututu za jazz Sveučilišta za glazbu i izvedbene umjetnosti u Grazu magistrira jazz-kontrabas. Nije polazio osnovnu i srednju glazbenu školu nego se uspio upisati na Institut kao samouki glazbenik, što dovoljno govori o njegovu talentu.

Borko Rupena vrhunski je bubnjar i perkusionist. Glazbeno iskustvo stekao je svirajući uz velikog majstora ritma i bubnjeva Krunoslava Levačića, ali i s mnoštvom hrvatskih i inozemnih glazbenika kao što su Saša Nestorović, Miro Kadoić, Mario Bočić, Davor Križić, Matija Dedić, Hrvoje Galler, Joe Kaplowitz, Valerija Nikolovska, Ivan Kapec, Denis Razumović, Žiga Golob, Jeremy Brown, Deborah Carter, Matej Deronjić… Živi u Zagrebu, gdje svira u sastavima Sonic Diptych, Matej Deronjić trio, 4 in 3 + 1, Atma Mundi itd.

Rezervacije mjesta obavezne su, bilo u inboks bilo na e-mail kcmmyspirit@gmail.com.

Preporučena donacija: 5 eura.

The event is finished.

Date

16. 2. 2023.
Expired!

Time

21.00 - 23.00

Oznake

Ekskluzivno,
Koncert

Lokacija

Kulturni centar Multimedija
Kranjčevićeva ulica 16a, Zagreb
Website
https://bit.ly/3rs1ztJ
Kategorije

Organizator

Kulturni centar Multimedija
Email
kcmmyspirit@gmail.com
Website
https://kcm-club.net/

Leave a Reply