Slušaonica: DJ Nula – Talking Heads

Talking Heads su uvijek iznova aktualni čim pustite bilo koju ploču – radi se o vrhunskom sastavu s nevjerojatnim Davidom Byrneom na čelu, koji i danas pod vlastitim imenom izbacije samo vrhunske glazbeno-scenske poslastice za sve sladokusce.

Gotovo da je nemjerljiv njihov utjecaj na noviju novovalnu scenu, pa ako poslušate malo pozornije, u pjesmama novih britanskih zvijezda poput Franza Ferdinanda, Arctic Monkeysa i The Futureheadsa, kao i u pjesmama kod nas malo poznatih američkih indie-rock izvođača poput LCD Soundsystema, The Rapturea, Radio 4, možete čuti jasan i jak utjecaj Talking Headsa.

Nadalje, Talking Heads su među prvima počeli koketirati s afričkom glazbom odnosno afro-beatom, baš kao i The Clash s dubom i reggaeom, a što se sve poslije izrodilo iz tih mutacija, jasno je svakome tko prati world music i dub-reggae scenu posljednjih 20-ak godina.

Talking Heads su, isto tako, bili prvi pravi college-rock bend i tom svojom etikom i estetikom studenata kao rockera koji ne žele tipičnu rock-karijeru i tipičan rock-zvuk neizmjerno su mnogo utjecali na R.E.M. i niz kasnijih college-rock bendova.

Svakako će biti zaslužni što će vam ova prijepodnevna kavica biti još ukusnija…

The event is finished.

Date

20. 1. 2023.
Expired!

Time

11.00 - 14.00

Oznake

Program uživo

Lokacija

Kulturni centar Multimedija
Kranjčevićeva ulica 16a, Zagreb
Website
https://bit.ly/3rs1ztJ
Kategorije

Organizator

Kulturni centar Multimedija
Email
kcmmyspirit@gmail.com
Website
https://kcm-club.net/

Leave a Reply