Slušaonica: Dino Dvornik

Današnju slušaonicu posvećujemo kralju hrvatskoga funka.

Dino Dvornik umro je na današnji dan, 7. rujna 2008. godine. Poznat je bio po originalnome miješanju različitih glazbenih žanrova, unikatnoj i ekscentričnoj scenskoj pojavi, energičnim nastupima, izvrsnim plesnim pokretima te izraženim vokalnim sposobnostima. Jednako nadaren za sve, bio je glazbenik, pjevač, skladatelj, tekstopisac, aranžer, producent, glumac i reality-zvijezda. Jedan je od najvećih predstavnika hrvatske glazbene umjetnosti, a glazbeni stručnjaci s pravom ga smatraju jednim od najtalentiranijih glazbenika s ovih prostora.

Za života četiri puta dobio je prestižnu hrvatsku diskografsku nagradu Porin, a posmrtno osam puta. Dva Porina osvojio je 1996. godine za skladbu “Afrika”, za hit godine i najbolji aranžman, 1998. godine Porin je dobio za album “Enfant terrible”, i to za najbolju produkciju, a 1999. zaslužio ga je za album “Vidi ove pisme…”, za najbolji kompilacijski album.

Glumio je u seriji “Naše malo misto”, a nakon toga u još nekoliko dječjih filmova i serija. Također, glumio je i u filmu “Ta divna splitska noć”.

The event is finished.

Date

7. 9. 2023.
Expired!

Time

11.00 - 17.00

Oznake

Program uživo

Lokacija

Kulturni centar Multimedija
Kranjčevićeva ulica 16a, Zagreb
Website
https://bit.ly/3rs1ztJ
Kategorije

Organizator

Kulturni centar Multimedija
Email
kcmmyspirit@gmail.com
Website
https://kcm-club.net/

Leave a Reply