Radionica: Alice in WonderBand – Tijelo kao instrument

Alice in WonderBand glazbena je i pozorišna trupa koja se bavi tjelesnom glazbom za djecu i odrasle. Nastupa širom regije i Europe za publiku svih uzrasta. Posvećena je uvođenju tjelesne glazbe u svakodnevnu praksu odgajatelja, učitelja i nastavnika putem stručnih usavršavanja koja nudi onlajn i uživo.

RADIONICA
Tehnika tjelesnih perkusija (body percussion, tj. tjeloglazba) jest umijeće korištenja tijela kao udaračkog instrumenta, učenje različitih vrsta tapšanja, pucketanja prstima, lupkanja po različitim dijelovima tijela, udarci nogama o pod i još mnogo drugih neobičnih zvukova koje proizvodimo rukama, ustima, prstima…

Osim tom, bavimo se tehnikama disanja i pjevanja jer je glas još jedan instrument koji stalno nosimo sa sobom i uvijek ga možemo upotrijebiti. Pjevanje i tjelesne perkusije zajedno čine tjelesnu muziku, kojom se bavimo na našim radionicama “Tijelo kao instrument”.

Tjelesna muzika (body music) suvremena je umjetnička tehnika, ali i najstarija tehnika stvaranja i izvođenja glazbe. Zbog toga je bliska i podjednako razumljiva svima. Na radionici “Tijelo kao instrument” bavit ćemo se osnovama tehnike tjelesnih perkusija, neparnim ritmovima i glazbom s Balkana.

Radionica u Samoboru (videoklip): https://youtu.be/TCbdQFq0dS0.

PRIJAVE
Broj prijava ograničen je, a prijaviti se možete isključivo mejlom na elektroničku adresu kcmmyspirit@gmail.com. Trajanje je 90 minuta.

Preporučena donacija: 8-10 eura.

The event is finished.

Date

15. 4. 2023.
Expired!

Time

17.00 - 18.30

Oznake

Radionica,
Umjetnost

Lokacija

Kulturni centar Multimedija
Kranjčevićeva ulica 16a, Zagreb
Website
https://bit.ly/3rs1ztJ
Kategorije

Organizator

Kulturni centar Multimedija
Email
kcmmyspirit@gmail.com
Website
https://kcm-club.net/

Leave a Reply