Priča o bluesu – gost Toni Starešinić

U novom nastavku Priče o bluesu gost nam je Toni Starešinić, hrvatski klavijaturist, kompozitor, producent i aranžer. Osnivač i voditelj glazbenih sastava Chui, Mangroove i Punk Data. Također i stalni član pratećih sastava Josipe Lisac, Ede Maajke, Je Veux, trija Zmaj Orko Star te sastava Prirodno stanište. Na Hrvatskoj glazbenoj sceni aktivan petnaestak godina, a 2020. godine od ministarstva kulture dobiva status slobodnog umjetnika. Sklada glazbu i za kazalište (ZKM, kazalište Tragači, SNG Maribor) i televiziju (HTV). Glazbeno stilski vrlo otvoren, stvara glazbu od jazza, bluesa i elektroničke glazbe do rocka, hip-hopa i pop-glazbe. Koncertno je nastupio na svim većim domaćim jazz (Zagreb Vip Jazz, Liburnia Jazz, Jazz Time Rijeka, Koprivnica Fest Jazza…) i rock (INmusic, Ferragosto Jam, Dimensions, Terraneo…) glazbenim festivalima, a nastupa u regiji i Europi.

Dobitnik je sedam nagrada Porin i mnogih nagrada nezavisnoga glazbenog novinarstva Rock & Off te nagrade Status Hrvatske glazbene unije. Član je HGU, HZSU, redovni je član HDS-a. Iza sebe ima petnaestak autorskih albuma, a kao gost izvođač sudjelovao je i na albumima mnogih sastava i solista (Vatra, Tomislav Goluban, Edo Maajka, Josipa Lisac, Boris Štok, Nola, Mario Rašić, Headoneast…). Već pet godina stalni je vanjski suradnik Jazz-orkestra HRT-a, s kojim je snimio i dva studijska albuma, jedan sa sastavom Chui, a drugi sa sastavom Mangroove.

Nastupa i surađuje s mnogim našim jazz-glazbenicima, te je redoviti suradnik glazbenoga kolektiva improvizacijske glazbe Sunrise sessions. S kolektivom Beat Busters održavao je i interaktivne audiovizualne nastupe i edukacijske radionice za niže uzraste. Vodio je i glazbenu emisiju Chui ovu glazbu na zagrebačkom radiju 808, organizator je i jazz-festivala JazzIst na svom otoku Istu kraj Zadra…

Moderator je programa Tomi Novak. Ulaz je besplatan, a donacije su dobrodošle.

The event is finished.

Date

14. 5. 2023.
Expired!

Time

21.00

Oznake

Program uživo

Lokacija

Kulturni centar Multimedija
Kranjčevićeva ulica 16a, Zagreb
Website
https://bit.ly/3rs1ztJ
Kategorije

Organizator

Kulturni centar Multimedija
Email
kcmmyspirit@gmail.com
Website
https://kcm-club.net/

Leave a Reply