Priča o bluesu – gost Luka Žužić

U novom nastavku Priče o bluesu gost nam je Luka Žužić. Rođen 1986. u Puli, u šestoj je godini počeo svirati klavir. Od 1998. klavir uči u Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci. Dvije godine poslije počinje svirati trombon, a od 2001. godine pohađa jazz-seminare Boška Petrovića u Grožnjanu prateći nastavu klavira i harmonije kod Emila Spanyija te pohađajući big band radionicu pod vodstvom Sigija Feigla.

Godine 2002. upisuje studij klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, područni odsjek Rijeka, u klasi prof. Vladimira Babina. Iste godine upisuje i trombon u Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci. Od 2005. godine studira jazz-trombon na Universität für Musik und darstellende Kunst Graz u Austriji u klasi Eda Neumeistera. Klavir je diplomirao 2008. na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, a jazz-trombon 2012. na Universität für Musik und darstellende Kunst Graz u Austriji.

Bio je član HGM Jazz Orkestra Zagreb, uz koji je nastupao s velikim brojem jazz-glazbenika svjetskoga glasa (Randy Brecker, Don Menza, Dave Liebman, Peter Erskine, Barbara Dennerlein, Joseph Bowie, Toshiko Akiyoshi, Deborah Carter, Michael Abene, Karlheinz Miklin, Bob Mintzer, Peter Herbolzheimer, Deborah Brown, Jim McNeely, Lasse Lindgren, Dena DeRose, Luis Bonilla, Mark Feldman) te bio na brojnim turnejama diljem svijeta. Godine 2006. nastupao je na konferenciji International Association for Jazz Education (IAJE) u New Yorku, a 2010. kao član European Jazz Orchestra pod vodstvom Tadeja Tomšiča sudjeluje u europskoj turneji orkestra.

Višestruki je dobitnik nagrade Status u kategoriji jazz-trombona koju Hrvatska glazbena unija svake godine dodjeljuje najboljim instrumentalistima te je sudionik niza diskografskih projekata nagrađenih Porinom u kategoriji jazz-glazbe, uključujući i one s Jazz-orkestrom HRT-a.

Sklada i piše aranžmane za jazz-umjetnike i pop-izvođače. Svirao je i surađivao sa HGM Jazz Orkestrom Zagreb, septetom B’s Funstellation, ansamblom Davor Križić Experiment, sastavom Tamara Obrovac Transhistria Electric, Ansamblom za postmodernu umjetnost, Krunoslavom Levačićem, Edom Maajkom, Massimom Savićem, Gustafima, Milom Elegović i drugima.

S jazz-pjevačicom Gordanom Kovačić osnovao je duo DuArte, koji konceptom i kreativnim izrazom nadilazi klasično shvaćanje jazz-glazbe ulazeći u zonu sofisticirane pop-glazbe i ambijentalnog jazza.

Moderator je programa Tomi Novak. Ulaz je besplatan, a donacije su dobrodošle.

The event is finished.

Date

18. 6. 2023.
Expired!

Time

21.00

Oznake

Program uživo

Lokacija

Kulturni centar Multimedija
Kranjčevićeva ulica 16a, Zagreb
Website
https://bit.ly/3rs1ztJ
Kategorije

Organizator

Kulturni centar Multimedija
Email
kcmmyspirit@gmail.com
Website
https://kcm-club.net/

Leave a Reply