Predstavljanje knjige Živa fizika dr. Zdeslava Hrepića

U četvrtak, 20. travnja od 18 sati održat će se predstavljanje knjige “Živa fizika: zakoni prirode kao životne metafore za junakovo putovanje” autora dr. Zdeslava Hrepića.

Dvadesetogodišnje iskustvo u obrazovanju iz prirodnih znanosti donijelo je neobičnu knjigu koja je spoj fizike i životnog treninga (life coaching). Životni trening vještina je pomaganja ljudima da postignu ciljeve i prevladaju prepreke, i kao djelatnost rapidno se razvijao i eksponencijalno širio u posljednja dva desetljeća. Neobična je odlika tog razvoja da su mnogi fizikalni pojmovi poput poluge, fokusa, rezonancije, tromosti, energije ili kvantnog skoka pronašli čvrsto mjesto u njegovu žargonu. Ta neobična kombinacija nije zapravo iznenađujuća jer je fizika kraljica znanosti kada je u pitanju opisivanje, objašnjavanje i predviđanje kako naš svijet funkcionira. Autor će u ovom predavanju predstaviti “Živu fiziku” kao način koji sustavno sjedinjuje ta fascinantna područja i pretvara zakone fizike u transformativne životne metafore.

Zdeslav Hrepić diplomirao je fiziku i politehniku na nastavničkom studiju PMF-a u Splitu 1998. godine, a zatim je dvije godine predavao fiziku, tehničku kulturu i informatiku u dvije splitske osnovne škole. Za to vrijeme dobio je stipendiju za poslijediplomski studij Kansas State Universityja i 2000. godine otišao u Sjedinjene Američke Države. Tamo je magistrirao fiziku i doktorirao didaktiku odnosno Curriculum and Instruction. Od 2004. godine na dva državna sveučilišta predavao je niz kolegija vezanih uz fiziku i metodiku prirodnih znanosti te postaje redoviti profesor fizike. Objavio je više od 70 znanstvenih radova s međunarodnim recenzijama vezanih uz metodiku nastave fizike, primjenu obrazovnih tehnologija, strategije aktivnog poučavanja, ulogu mentalnih modela u poučavanju i slično.

Ulaz je besplatan, a donacije su dobrodošle.

The event is finished.

Date

20. 4. 2023.
Expired!

Time

18.00

Oznake

Kultura,
Znanost

Lokacija

Kulturni centar Multimedija
Kranjčevićeva ulica 16a, Zagreb
Website
https://bit.ly/3rs1ztJ
Kategorije

Organizator

Kulturni centar Multimedija
Email
kcmmyspirit@gmail.com
Website
https://kcm-club.net/

Leave a Reply