Predavanje: Ratko Martinović – Konkvistadori

Konkvistadori su bili španjolski vojnici, istraživači i pustolovi koji su u službi svoje vlade, uz strahovita nasilja nad domorocima, osvojili za Španjolsku u 16. stoljeću golema područja u Srednjoj i Južnoj Americi.

Nakon Kolumbova otkrića Amerike 1492. godine španjolska je kruna pokrenula brojne ekspedicije radi konkviste (tj. osvajanja) novootkrivenih područja. Krajnji je cilj bio kolonizacija Sjeverne, Srednje i Južne Amerike te Zapadne Indije, što je povijesni naziv za otoke u zapadnome dijelu Atlantskog oceana između Sjeverne i Južne Amerike. Naziv je nastao u doba geografskih otkrića, kada je Kristof Kolumbo, u potrazi za morskim putem za Indiju putovanjem na zapad, došavši do Bahamskih otoka, Kube i Hispaniole vjerovao da je došao do obala Azije. Zapadna Indija geografski obuhvaća Velike i Male Antile, Bahamske otoke te otočja Turks i Caicos.

Naš Ratko Martinović proputovao je taj dio svijeta, istraživao povijest i kulturu, a na današnjem predavanju govorit će o nekim manje poznatim činjenicama. Dođite!

Ulaz je besplatan, a donacije su dobrodošle.

The event is finished.

Date

13. 4. 2023.
Expired!

Time

18.00 - 18.45

Oznake

Društvena zbivanja,
Predavanje

Lokacija

Kulturni centar Multimedija
Kranjčevićeva ulica 16a, Zagreb
Website
https://bit.ly/3rs1ztJ
Kategorije

Organizator

Kulturni centar Multimedija
Email
kcmmyspirit@gmail.com
Website
https://kcm-club.net/

Leave a Reply