Otvorenje izložbe Stani na balun slikarice Dore Kuzmić

“Stani na balun” zapravo je direktan ukor autorici od autorice. Povedena novim medijima u umjetnosti, ali i izvan nje, zapostavlja kist u korist drugih zanimacija, ali nikako ga ne zaboravlja. Ovom izložbom okuplja starije i novije radove i time si daje elana za novo stvaralaštvo!

Dora je perspektivna mlada umjetnica rođena 1. kolovoza 1995. u Splitu. Godine 2021. diplomirala je slikarstvo na ALU u Zagrebu u klasi prof. Matka Vekića. Sudjelovala je na nekoliko grupnih izložbi (HDLU Zagreb, galerija Šira, Tehnički muzej…), a prvu samostalnu izložbu “Den·mon·štran·cjun” otvorila je u Centru za mlade Bunker u Samoboru 2021. godine.

Drugu samostalnu izložbu “Proljetno čišćenje”, čime je izložila prve digitalne radove, otvorila je u knjižnici Dubec. Dobitnica je Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu za sudjelovanje na grupnoj izložbi studenata ALU “Umjetnost protiv straha” u galeriji Šira u Zagrebu.

Otvorenje će biti popraćeno suvremenim zvukovima DJ-a Lixona, a izložbu, koja je prodajnoga karaktera, kao i obično moći ćete pogledati sljedeća dva tjedna, do 19. lipnja.

Vidimo se!

 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

Date

5. 6. 2023.

Time

19.00

Oznake

Izložba,
Program uživo,
Umjetnost

Lokacija

Kulturni centar Multimedija
Kranjčevićeva ulica 16a, Zagreb
Website
https://bit.ly/3rs1ztJ
Kategorije

Organizator

Kulturni centar Multimedija
Email
kcmmyspirit@gmail.com
Website
https://kcm-club.net/

Leave a Reply