Otvorenje izložbe Open Diary Nataše Devčić

Nataša Devčić (1998., Velika Gorica), čiju izložbu Open Diary u Kulturnom centru Multimedija otvaramo u 19 sati, a koju ćete moći pogledati iduća dva tjedna, u svom se umjetničkom radu bavi temama osobnog rasta i životnih promjena obrađujući ih videoradovima, animacijom, digitalnom grafikom, fotografijom, crtežom, zvukom i poezijom.

Diplomirala je na grafičkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi Mirjane Vodopije te je završila osnovnu i srednju glazbenu školu na Glazbenom učilištu Elly Bašić u Zagrebu. Izlagala je na tri samostalne izložbe i nekoliko grupnih izložbi u Zagrebu i Samoboru, a s Dalijom Stanić 2022. godine osnovala je nezavisnu Galeriju Polica na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

“Serija crteža – autoportreta nastala između 2018. i 2022. godine primarno se bavi temom anksioznosti, otuđenosti, osjećajem nepripadanja i usamljenosti, ali kako nastaju kroz dulji period, tako im se karakter i tema postupno mijenjaju. Crteži nastaju spontano, bez skice, prema trenutačnom osjećaju i stanju u kojemu jesam, što im daje karakter dnevnika. Svoje misli i osjećaje bilježim linijskim crtežom uz koji paralelno nastaju i kratki tekstovi u kojima strujom svijesti zapisujem misli. Motiv su često ranjene životinje, kojima nacrtam svoju glavu naglašavajući time osjećaj otuđenosti od vlastita tijela. Rane koje crtam zapravo su unutrašnje, odnosno emotivne rane, a ne fizičke te u gotovo svakom crtežu nastojim ubaciti malu šalu kratkim natpisima ili simbolima koji su razumljivi samo meni. Upravo iz tog razloga serija je dobila naziv Open Diary ili Otvoreni dnevnik. Gledatelju pružam sadržaj koji je osoban i obično tajan, ali u mjeri u kojoj ja želim. Iako simboli i tekstovi koji se pojavljuju na crtežima za mene imaju konkretno značenje, nemam ih potrebu objašnjavati te ih ostavljam slobodnoj interpretaciji gledatelja”, o izložbi kaže autorica.

Otvorenje će glazbom uljepšati Oridano Gypsy Jazz Band, koji je već gostovao u KCM-u, a koji čuva tradiciju Djanga Reinhardta i drugih romskih jazz-umjetnika.

The event is finished.

Date

26. 6. 2023.
Expired!

Time

19.00

Oznake

Izložba,
Umjetnost

Lokacija

Kulturni centar Multimedija
Kranjčevićeva ulica 16a, Zagreb
Website
https://bit.ly/3rs1ztJ
Kategorije

Organizator

Kulturni centar Multimedija
Email
kcmmyspirit@gmail.com
Website
https://kcm-club.net/

Leave a Reply