Izložba fotografija: Marinela Neralić – Meditacija (Dodir)

Pozivamo vas na izložbu fotografija Marinele Neralić u Galeriji KCM.

Fromm kaže kako živjeti potpuno u stvarnosti, tu i sada, znači biti koncentriran, jer u stanju budne koncentracije i važne i nevažne stvari stječu novu dimenziju realnosti. Pred izazovom difuznog i raspršenog kretanja kroz dan pozivam se gledati svakodnevne prizore na nov način. Ne radi se o čvrstom fokusu koji skenira okolinu, ne radi se o stavu truda, drvljenja, trvljenja, borbe jer biti koncentriran prije svega znači početi osluškivati. Otvara se sadašnji trenutak u svojoj punoj snazi, u isti čas i kristalan i zamagljen, i ovdje i negdje drugdje.
Prostor se očuđuje. Na taj način čin fotografiranja postaje vrsta meditacije pa se u onome što me okružuje kao svakodnevna vezanost otvori kao skriven sloj slobode. Radi se o malim formatima, intimnim dodirima s trenutkom gdje nije potrebno izlaziti iz njega pa ponovno ulaziti, prelaziti granicu, dijeliti se na njega i mene, zbog čega je većina fotografija snimljena na licu mjesta mobitelom koji je neprimjetan, gotovo nevidljiv u okolini, manje u nju zadire i manje je mijenja.

Marinela Nerelić rođena je 27. listopada 1976. u Zagrebu. Članica je Centra za kazalište potlačenih POKAZ, Zagreb u sklopu kojeg provodi razne radionice: Usvajanje engleskog jezika kroz dramsku igru; Poezija otpora; Duga želja – introspektivne tehnike kazališta potlačenih itd., kao što i sudjeluje u brojnim izvedbama forum-kazališta te u projektima za mlade. Članica je PAP tijela – fizički teatar MSU, Zagreb, gdje sudjeluje u grupnim i solo-izvedbama (2015. – 2022.) Autorski radovi: Sjećanje na mir (2020.), Gubitak intimnosti (2021.).

Kontakt: marinelaneralic@yahoo.com.

The event is finished.

Date

5. - 14. 9. 2022.
Expired!

Time

Cijeli dan

Oznake

Izložba,
Kultura,
Umjetnost

Lokacija

Kulturni centar Mesnička
Mesnička ulica 12, Zagreb
Website
https://bit.ly/3KN1R7a
Kategorije

Organizator

Kulturni centar Mesnička
Email
kulturnicentarmesnicka@gmail.com
Website
https://kcm-club.net/

Leave a Reply