Institut za biosferu i tehnosferu: Ciklus predavanja o 5G-tehnologiji

Nastavljamo ciklus od nekoliko predavanja u kojima ćemo nastojati obuhvatiti problem utjecaja 5G-tehnologije na zdravlje ljudi, okoliš odnosno na čitavu biosferu i ekosustave. Predavanja će voditi magistar fizike Božidar Kemić.

Rođen je u Koprivnici, gdje završava osnovnu i srednju školu. Studirao je teorijsku fiziku na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu te diplomirao u klasi prof. dr. Mladena Martinisa s Instituta Ruđer Bošković. Nakon studija i osobnog istraživanja iz područja matematičke fizike, kozmologije i filozofije (posebno epistemologije) bavio se istraživačkim novinarstvom i prevođenjem u suradnji s redakcijom znanstvenog programa HRT-a (emisija Na rubu znanosti Krešimira Mišaka). Pisao je za časopise Vizionar, Svjetlost i hrvatsko izdanje Nexusa o rubnim znanstvenim istraživanjima i holističkoj medicini. Suradnik je Zagrebačke zvjezdarnice u popularizaciji astrofizike i kozmologije te aktivno piše za časopis Čovjek i svemir.

Kako tehnosfera djeluje protiv biosfere? Predstavlja li elektromagnetsko zračenje (RFR) rizik za ljudsko zdravlje i okoliš? Medicinska tehnologija – u službi ili protiv zdravlja? Tehnofeudalizam kao politički sustav budućnosti? Kako brojne bazne stanice, mobiteli i bežični uređaji utječu na život ljudi? Vodi li medicinska tehnologija u transformaciju ljudskoga tijela i naravi, prema transhumanizmu? Sve su to pitanja kojima se Kemić bavi i o kojima ćemo nakon predavanja otvoriti tribinu.

IBT

The event is finished.

Date

14. 4. 2023.
Expired!

Time

18.00

Oznake

Društvena zbivanja,
Predavanje,
Znanost

Lokacija

Kulturni centar Multimedija
Kranjčevićeva ulica 16a, Zagreb
Website
https://bit.ly/3rs1ztJ
Kategorije

Organizator

IBT
Website
https://ibt.hr/

Leave a Reply