ČudNoReĐe (Ognjen Bašić) – Live at KCM

Nije ni popularan ni legendaran ni kultan. Opisivali su ga kao ekscentričnog, osebujnog, govorili da je najpoznatiji nepoznati čovjek u gradu. Sve ga to može površno ocrtati, ali nema te popularne PR etikete koji bi kao salivena pristajala njegovu liku.

Muzika ČudNoReĐa čudan je, ali začudo funkcionalan spoj rocka, šansone, punka, folka, popa, rapa i još nekih stilova. Nijedna ga supkultura ne odbacuje, ali previše je stilski heterogen da bi ga ijedna uzela pod svoje. Ne uklapa se u žanrovske trendove domaće scene i dominantne pop-kulturne okvire čak ni kada nekom pjesmom s njima koketira.

Ne želi muzikom podilaziti masovnom ukusu, ali misli da je sebično pisati pjesme s namjerom da se svide samo njemu. Navodno je prežestok za solo-nastup, a premekan za svirku s bendom, ali ipak se okušao u obje varijante. U njegovim pjesmama svaki humor može biti ozbiljan, svaka radost tuga, svaki art kič, svaka inovacija krađa i obrnuto.

ČudNoReĐe je od onih likova kojega ste vidjeli sto puta, ali ne znate da svira. Ili ste čuli da svira, ali niste poslušali nijednu pjesmu. Ili ste poslušali neke pjesme, čak su vam se i svidjele, ali niste mu nikada došli na koncert. Imate priliku sada.

Ulaz besplatan. Donacije dobrodošle.

The event is finished.

Date

19. 8. 2022.
Expired!

Time

23.00

Oznake

Koncert,
Ljetni program,
Program uživo

Lokacija

Kulturni centar Mesnička
Mesnička ulica 12, Zagreb
Website
https://bit.ly/3KN1R7a
Kategorije

Organizator

Kulturni centar Mesnička
Email
kulturnicentarmesnicka@gmail.com
Website
https://kcm-club.net/

Leave a Reply