Večer sa Stefanom Simićem – Teatar iskrenosti

Stefan Simić rođen je 1989. godine u Paraćinu (Srbija). Prvu knjigu “Pustite nas” objavio je 2012. godine, drugu “Odjeci ljudskog” 2013., treću “Generacijama koje rastu bez poezije” 2016., “Rekoh… i olakšah dušu” 2019. te “Povratak čoveku” 2020. godine.

Stefan za sebe voli reći da je umjetnik, emocionalni i umjetnički terapeut, kreator slobodnog teatra, a prije svega čovjek. Poeziju i prozu već godinama objavljuje na internetu. S vremenom je specifičnim stilom pisanja i otvorenim načinom izražavanja njegov internetski angažman prerastao u nešto mnogo šire, i sve više dobiva na značenju, a nastupima uživo privukao je pozornost u svim zemljama bivše Jugoslavije.

“Teatar iskrenosti” neka je vrsta teatra u trajanju od dva sata obilježena glazbom, pokretačkom energijom i pravim, iskrenim porukama kojima se Stefan publici obraća kao dobro znanim prijateljima, a ne ljudima od kojih mnoge tek prvi put vidi. U središtu je njegova pisanja čovjek, sa svim svojim vrlinama, manama, porocima, zabludama i predrasudama. Empatija koju Stefan iskazuje ne ostavlja nikoga ravnodušnim, ona nas jednostavno tjera da pronađemo čovjeka u sebi, ali i u svim drugim ljudima.

Izdvojite vrijeme za večer Stefanove iskrene i nadahnute proze s društvenim angažmanom i humanističkom porukom. Naći ćete i sve njegovo književno stvaralaštvo, koje ćete moći i kupiti.

Ulaz je besplatan, a donacije su dobrodošle.

The event is finished.

Date

27. 3. 2023.
Expired!

Time

18.00

Oznake

Kultura,
Umjetnost

Lokacija

Kulturni centar Multimedija
Kranjčevićeva ulica 16a, Zagreb
Website
https://bit.ly/3rs1ztJ
Kategorije

Organizator

Kulturni centar Multimedija
Email
kcmmyspirit@gmail.com
Website
https://kcm-club.net/

Leave a Reply