Slušaonica: Jeff Beck

“Kao da govori: ‘Ja sam Jeff Beck. Ovdje sam. I ne možete me ignorirati'”, napisao je Mike Campbell iz Heartbreakersa u eseju za Rolling Stoneov izbor najboljih gitarista svih vremena, gdje je Beck zauzeo sedmo mjesto.

“Čak i u Yardbirdsima imao je ton koji je bio melodičan, ali direktan – vedar, hitan i nervozan, no sladak u isto vrijeme. Moglo se reći da je ozbiljan gitarist, i išao je za tim. Nije se suzdržavao. Postajao je sve bolji i bolji. A iza njega smo mi, obični smrtnici”, jednom se prisjetio Jimmy Page iz Led Zeppelina.

JEFF BECK, jedan od najutjecajnijih rock-gitarista svih vremena, preminuo je dobi od 78 godina. Britanski glazbenik i skladatelj jedan je od trojice velikih gitarista koji su svirali u sastavu The Yardbirds (Eric Clapton, Jimmy Page i Beck). Nikada nije dosegnuo komercijalni uspjeh kao gitarist sastava Yardbirds, ali sastav mu otvara put za Rock and Roll Hall of Fame (1992.). Mnoge su skladbe iz njegove produkcije instrumentalne, a od žanrova najviše primjenjuje blues, rock, heavy metal i jazz, kao i spajanje rock-gitare i elektroničke glazbe. Zbog raznovrsnosti Becka je bilo teško slijediti i s njim surađivati. Dobitnik je nekoliko Grammyja i silno je utjecao na razvoj moderne glazbe.

The event is finished.

Date

12. 1. 2023.
Expired!

Time

11.00 - 14.00

Oznake

Program uživo

Lokacija

Kulturni centar Multimedija
Kranjčevićeva ulica 16a, Zagreb
Website
https://bit.ly/3rs1ztJ
Kategorije

Organizator

Kulturni centar Multimedija
Email
kcmmyspirit@gmail.com
Website
https://kcm-club.net/

Leave a Reply