Ratko Divjak trio – Live at KCM 2

Prošli put bilo je zaista sjajno, interes za tog vrhunskog glazbenika ne jenjava, stoga nam je čast i privilegij da ga još jednom ugostimo u grotlu našega podruma.

Bubnjarska džez-legenda Ratko Divjak snažno je utjecao na glazbenu scenu na području bivše države, a i u inozemstvu. Iza njega je šarena karijera koju je započeo u rock-bendu Dinamiti iz Osijeka, nakon toga ostavio je trag s legendarnom rock-grupom Time, a potom je osvojio svijet džeza. Dugi niz godina djelovao je u orkestru Big Banda RTV SLO, nastupao je na brojnim snimanjima i koncertima orkestra te s različitim poznatim sastavima poput Ugrin-Divjak kvinteta te solistima kao što su Petar Ugrin, Boško Petrović, Duško Gojković, Stjepko Gut, Primož Grašič, Jure Pukl, Jani Moder, Adam Klemm, Aleš Avbelj, Blaž Jurjevčič, Blaž Trček i drugi. Nastupao je u različitim inozemnim ansamblima diljem svijeta te na džez-festivalima u Montereyu, Los Angelesu, Sacramentu, Montreuxu, Berlinu i Bologni. Svirao je s mnogim svjetski poznatim glazbenicima kao što su Art Farmer, Gary Burton, Stan Getz, Joe Pass, N. H. O. P. Pedersen, Sal Nistico, Albert Mangelsdorf, Dave Libman, Tony Coe, Ferdinand Powel, Gianni Basso, Richard Davis, Joe Pass, Mike Stern, Steve Swallow itd. Svirao je s Big Bandom RTV SLO pod dirigentskom palicom Jože Privšeka, a nakon njegova odlaska surađivao je s mnogim poznatim dirigentima (Herb Pomeroy, Michael Abene, Ed Partyka, Peter Herbolzheimer, Mercer Ellington, Maria Schneider, Jerry van Rooyen, Carla Bley, Mike Westbrook, David Murray, George Lewis, Bill Holman, Bob Mintzer, Lalo Schifrin…).

Ratko Divjak odnedavno surađuje s etabliranim i vrsnim mladim glazbenicima koji su uspješno nastupali u domaćim i inozemnim sastavima. Njegov trio čine Ivan Đajić (kontrabas) i Bruno Mičetić (gitara), s njim dakako na bubnjevima.

Dobro došli!

  • Za taj vrhunski glazbeni događaj obavezne su rezervacije mjesta.
  • Minimalna donacija 40 kuna.

The event is finished.

Date

24. 6. 2022.
Expired!

Time

22.00 - 23.30

Cijena

40,00 €

Oznake

Ekskluzivno,
Koncert,
Ljetni program,
Program uživo

Lokacija

Kulturni centar Mesnička
Mesnička ulica 12, Zagreb
Website
https://bit.ly/3KN1R7a
Kategorije

Organizator

Kulturni centar Mesnička
Email
kulturnicentarmesnicka@gmail.com
Website
https://kcm-club.net/

Leave a Reply