Predstavljanje knjige Putevima Ilirije autora i slikara Tihomira Ivančana

Pozivamo vas na predstavljanje knjige “Putevima Ilirije” autora i slikara Tihomira Ivančana u Kulturnom centru Multimedija.

Knjiga nas podsjeća na davno izgubljene vrijednosti, boje, kontraste i oblike, mudrosti, narodne priče i običaje, mitologiju i pučko veselje. Nastala je kao umjetnički rezultat potrage za korijenima i povijesnom slikom stanja na našim prostorima, a sadržava 50 fotografija u boji i stotinjak priča i pjesama te kao takva pruža zaseban likovno-književni doživljaj s jasnom porukom: vratite se svom izvoru, običajima i zavičaju, te slušajte vlastiti doživljaj i stečeno iskustvo.

Kao uvod u predstavljanje knjige nastupit će Goran Mikas uz pratnju etnosastava Plet. Bit će tu i Irena Dumačić Baranja kao jedna od autorica teksta u knjizi “Putevima Ilirije”.

Tihomir Ivančan rođen je u Rijeci 1980. godine. Član je Hlebinske udruge slikara i kipara naive od 1999. i Hrvatskog društva naivnih umjetnika u Zagrebu od 2010. godine. Slika na staklu i platnu od 1996. Izlagao je na mnogim skupnim izložbama te priredio desetak samostalnih izložbi u Hrvatskoj, a svoje radove izložio je i na međunarodnim festivalima naivne umjetnosti.

The event is finished.

Date

20. 10. 2023.
Expired!

Time

18.00 - 19.30

Oznake

Kultura,
Program uživo,
Umjetnost

Lokacija

Kulturni centar Multimedija
Kranjčevićeva ulica 16a, Zagreb
Website
https://bit.ly/3rs1ztJ
Kategorije

Organizator

Kulturni centar Multimedija
Email
kcmmyspirit@gmail.com
Website
https://kcm-club.net/