Predavanje: Jurica Galić – Drevna Nubija

Jurica Galić vas vodi kroz dvadeset dana i 2553 terenska kilometra na najvažnijie povijesne lokacije (sjevernog) Sudana. Zajedno ćete obići najvažnije od čak 220 sudanskih piramida (Egipat ih ima “tek” 118). Popet ćete se i na najsvetiju planinu drevnog svijeta Jebel Barkal te razjasniti zašto se najvažnije svetište drevnog Egipta nalazi upravo u Sudanu.

Vidjet ćete kako izgleda utakmica niže lokalne lige koja se igra bez kopački, nubijsko hrvanje, ples tajanstvenih derviša i boravak u sudanskom pritvoru nakon građanskih nemira u kojima se pucalo na prosvjednike. Bez obzira na dramatičan završetak tog putovanja, autor će vam objasniti zašto i dalje smatra da su Sudanci, uz Irance i ljude s prostora bivše Jugoslavije, zapravo najbolji domaćini na svijetu.

Ulaz je besplatan, uz dobrovoljne donacije.

Najavni video
https://youtu.be/w86O_GICffU

O autoru
Jurica Galić Juka hrvatski je putopisac, profesionalni fotograf i svjetski putnik iz Splita. Stalni je suradnik kultnog časopisa “Meridijani” i član FIJET-a, najstarijega svjetskog udruženja putopisnih žurnalista. U fotografiji je osvojio pedesetak svjetskih i nacionalnih nagrada, a na izložbama samostalno je izlagao 13 puta. Za svoja putovanja kaže da su mu poslanje, a ne puko prevaljivanje kilometara. Njegov je žanr putopisna i dokumentarna fotografija, a omiljene su teme portreti, ulica, pejzaž i ostaci drevnih civilizacija.

Društvene mreže
https://www.instagram.com/jurica_galic_juka/
https://www.youtube.com/c/JuricaGali%C4%87Juka

The event is finished.

Date

8. 2. 2023.
Expired!

Time

20.00 - 21.30

Oznake

Društvena zbivanja,
Predavanje

Lokacija

Kulturni centar Multimedija
Kranjčevićeva ulica 16a, Zagreb
Website
https://bit.ly/3rs1ztJ
Kategorije

Organizator

Kulturni centar Multimedija
Email
kcmmyspirit@gmail.com
Website
https://kcm-club.net/

Leave a Reply