Iv/An – Live at KCM

Predani kreativac na relaciji grafički dizajn – muzika samozatajno djeluje još od kraja devedesetih. Početke bilježi u eksperimentalnom duetu Narrow s prijateljem Robertom Sorićem, nakon kojeg samostalno nastavlja stvarati pod dva paralelna pseudonima (“Umrijeti za strojem” i “1/2”), uz istaknut angažman i kroz njegov donedavni samizdat-label “0.5”. Od 2015. godine nastavio je stvarati i nastupati pod (pravim) imenom Iv/An.

U 25 godina rada, uz vlastiti audiovizualni angažman, Iv/An je ostvario i popriličan broj prijateljskih suradnji s drugim neumornim kreativcima na području muzike, dizajna i samizdatskog djelovanja. Krajem 2022. godine objavio je peti album “Razmišljajmo o nečemu drugom”, a u suradnji s čuvenim nizozemskim underground-izdavačem Creme Organization u pripremi je reizdanje Iv/Anova prvog albuma iz 2016. godine “Self and Selfish”.

Prijašnjih godina Iv/Anov muzički rad zaživio je i na izdanjima drugih inozemnih izdavača (među njima (T)Reue um (T)Reue, Genetic Music, Domestica i Totally Wired Records), a u novije vrijeme konkretniju suradnju bilježi s izdavačima Fettkakao iz Beča te TONN Recordings iz Belfasta. Paralelno uređuje i vodi dva vlastita, omanja samizdat-labela – Tonal Shifts i Ovozemaljske stvari, za koji je nedavno objavio hvaljenu kompilaciju raznih izvođača s humanitarnim predznakom, naslovljenu “Nespojevi”.

O Iv/Anu, uz ovdašnje medije, povremeno pišu i inozemni. U proteklih dvanaestak godina o njegovu radu moglo se tako čitati na stranicama njujorškog Artforuma i bečkog SKUG-a, a u novije vrijeme i na stranicama časopisa Electronic Sound. Prostor u vlastitoj radijskoj emisiji ustupio mu je nedavno čak i kultni Henry Rollins.

Diskografija i dodatne informacije: https://www.discogs.com/artist/4374512-IvAn.

Preporučena donacija: 4 eura.

The event is finished.

Date

21. 4. 2023.
Expired!

Time

21.30

Oznake

Koncert

Lokacija

Kulturni centar Multimedija
Kranjčevićeva ulica 16a, Zagreb
Website
https://bit.ly/3rs1ztJ
Kategorije

Organizator

Kulturni centar Multimedija
Email
kcmmyspirit@gmail.com
Website
https://kcm-club.net/

Leave a Reply