Dunja Knebl i Roko Margeta – Live at KCM

Zaljubljenici, njegovatelji hrvatskih tradicijskih pjesama te world ethno izričaja Dunja Knebl i Roko Margeta povest će vas u svoj svijet.

“Svilarica svilu prede”, album prvijenac iz 2020. godine, našao se na jednoj od najznačajnijih world music ljestvica na svijetu, Transglobal World Music chart.
Drugim albumom “Songbooks song” cilj im je bio spojiti u univerzalni i svevremeni, suvremeni glazbeni svijet sva podneblja gdje su živjeli (Kina, Rusija, SAD, Egipat, Indonezija, Hrvatska…).

Dunja Knebl rođena je u Zagrebu, gdje je završila gimnaziju i diplomirala 1969. na Filozofskom fakultetu (engleski i ruski jezik), a radila je veći dio života, do svoje 47. godine, kao prevoditeljica i profesorica jezika. Živjela je više godina u SAD-u, Rusiji i Indoneziji, pa se na njenom repertoaru mogu naći pjesme i iz tih zemalja.

Zanimljivost njihovih aranžmana dijelom se temelji na impozantnom broju instrumenata koje koriste, od posve egzotičnih do tipičnih za etno izvedbe: indijski harmonij, ukulele, kalimba, sansula, swarmandal, tanpura, tapan, frame drum, egzotične flaute/frulice (od indonezijskih do irskih), male perkusije, dječji klavir, gitare…

Poslušajte: https://www.youtube.com/watch?v=RjUEUS5AmTw

The event is finished.

Date

10. 6. 2022.
Expired!

Time

22.00 - 0.00

Oznake

Koncert,
Ljetni program,
Program uživo

Lokacija

Kulturni centar Mesnička
Mesnička ulica 12, Zagreb
Website
https://bit.ly/3KN1R7a
Kategorije

Organizator

Kulturni centar Mesnička
Email
kulturnicentarmesnicka@gmail.com
Website
https://kcm-club.net/