Chui – Live at KCM

Chui je hrvatski instrumentalni kvartet koji njeguje ponešto drugačiji pristup jazzu. Spoj suvremene klupske plesne glazbe u kombinaciji s jazzom, progresivnom glazbom, elektronikom, rock ‘n’ rollom i beskompromisnim pristupom već prvim albumom “Chui” (Dancing Bear 2012.) osigurao mu je kultni status na hrvatskoj glazbenoj sceni. Krajem 2013. godine za Dancing Bear objavljuje i drugi album, “The Second Arrival”, koji kao i prvijenac dobiva samo pohvale glazbene kritike i publike.

Godine 2015. Chui objavljuje i treći album, “Third Sun from The Stone”, koji je osim što je pobrao samo odlične kritike na skoro svim top-listama proglašen za domaći album godine, što dosad nije uspjelo nijednom instrumentalnom sastavu u Hrvatskoj. Te godine sklada i glazbu za kazališnu predstavu “Hairy Hairy Mouth” litavskog kazališta Psilicone Theatre koju premijerno uživo izvodi u Litvi na Kaunas-bijenalu, a poslije i u Berlinu na festivalu Klang der digne u kazalištu Chaubude.

Godine 2017. snimili su album “Chui ovu glazbu” s Jazz-orkestrom Hrvatske radiotelevizije, s kojim su rasprodali nekoliko koncerata uključujući i onaj u Velikom pogonu Tvornice kulture, a snimili su i pjesmu s hrvatskom glazbenom divom Josipom Lisac, koja je već od mnogih medija proglašena pjesmom godine. Album “Chui ovu glazbu” sastavu je donio i dva Porina, jedan za najbolji jazz-album, a drugi za najbolju jazz-izvedbu. Sljedeće godine dobivaju glazbenu nagradu Rock&Off za najboljeg jazz i najboljeg koncertnog izvođača. Godine 2019. objavljuju prvi album u kvartet-postavi, s novom ritam-sekcijom, Konradom Lovrenčićem na bas-gitari i Ivanom Levačićem na bubnjevima. Album “Iz kapetanovog dnevnika” opet je osvojio dva Porina i od mnogih glazbenih novinara bio proglašen domaćim albumom godine, a Chui je ponovno proglašen najboljim jazz-sastavom na Rock&Offu.

Krajem 2019. po narudžbi Goethe-instituta i Hrvatskog filmskog saveza skladaju glazbu za nijemi dokumentarni film “Berlin, simfonija velegrada” (1927.) redatelja Valtera Ruttmana koji premijerno izvode uz filmsku projekciju u kinu Tuškanac na otvorenju festivala Berlinale Specijal u Zagrebu, zatim i na Danima hrvatskog filma te na Dop-festivalu u Varaždinu, a ove godine povodom desetog rođendana benda izveli su “Berlin” i na Ljetnoj pozornici kina Tuškanac, Osječkom kulturnom ljetu i na Pulskom filmskom festivalu.

Godine 2020. treći put zaredom osvajaju novinarsku nagradu Rock&Off za najboljeg jazz-izvođača, a 2022. objavljuju novi studijski album “Zagreb – Berlin” zamišljen konceptualno kao dvostruki album; na jednom su vinilu skladbe nastale za vrijeme pandemije, a na drugome skladbe koje je Chui skladao za “Berlin, simfoniju velegrada”. Naslovnicu za album naslikao je naš najpriznatiji i najpoznatiji majstor stripa i ilustracija Igor Kordej. Album je od glazbenih novinara i nagrade Rock&Off proglašen domaćim albumom godine.

Preporučena donacija: 15 eura.

The event is finished.

Date

20. 4. 2023.
Expired!

Time

21.30

Oznake

Koncert,
Program uživo

Lokacija

Kulturni centar Multimedija
Kranjčevićeva ulica 16a, Zagreb
Website
https://bit.ly/3rs1ztJ
Kategorije

Organizator

Kulturni centar Multimedija
Email
kcmmyspirit@gmail.com
Website
https://kcm-club.net/

Leave a Reply