4 in 3 – Live at KCM

Sastav 4 in 3 čine Davor Doležal (gitara), Joe Kaplowitz (orgulje) i Borko Rupena (bubnjevi). Sve je počelo 2011. godine, kada je okupljen trio kao ideja nastala nakon kasnonoćnih razgovora gitarista Davora Doležala i bubnjara Borka Rupene, koji su čuli za američkog jazz-orguljaša Joea Kaplowitza, koji je tada doselio u Zagreb. Bilo je sasvim prirodno orguljaški trio nazvati 4 in 3 jer je zapravo jedna osoba iza orgulja koja svira “dva” instrumenta, bas-dionice lijevom rukom i solo-dionice desnom.

Taj je trio svirao dvije godine odražavajući i njegujući tradiciju orguljaških trija i velikih majstora kao što su Jimmy Smith, Richard Groove Holmes, Wes Montgomery, Grant Green, Lonnie Liston Smith, Don Patterson, Larry Young, George Benson, Elvin Jones i Jack McDuff. Ta tradicija i zvuk sežu do 50-ih godina prošloga stoljeća, a trio je svirao mnoge pjesme koje su napisali spomenuti majstori. Zvuk, energija i stilski pristup već je definiran instrumentacijom, ali opća ideja bila je oživjeti blues, jazz, soul i funk u Zagrebu.

Nakon dulje stanke opet će nastupiti u KCM-u, gdje će se prisjetiti tog prvotnog razdoblja uz neke od najoriginalnijih kompozicija sa svoga repertoara.

Preporučena donacija: 5 eura.

The event is finished.

Date

2. 5. 2023.
Expired!

Time

21.30 - 23.30

Oznake

Koncert

Lokacija

Kulturni centar Multimedija
Kranjčevićeva ulica 16a, Zagreb
Website
https://bit.ly/3rs1ztJ
Kategorije

Organizator

Kulturni centar Multimedija
Email
kcmmyspirit@gmail.com
Website
https://kcm-club.net/

Leave a Reply