You are currently viewing Godišnjica premijere trilera U vrtlogu igre Kevina Macdonalda

Godišnjica premijere trilera U vrtlogu igre Kevina Macdonalda

Na današnji dan, 17. travnja 2009. godine održana je svjetska premijera napetog političkog trilera “U vrtlogu igre” (State of Play), koji je režirao Kevin Macdonald (Posljednji škotski kralj, Mauritanac…). Zasnovan je na istoimenoj britanskoj televizijskoj seriji Paula Abbotta.

Film govori o zastupniku i novinaru koji su upleteni u dva naizgled nepovezana slučaja brutalnih ubojstava. Russell Crowe tumači Cala McCaffreyja, iskusnog novinara koji postane opsjednut rješavanjem tajanstvenog ubojstva u političkim krugovima, a Ben Affleck šarmantni je zastupnik Stephen Collins, kojega smatraju budućnošću njegove stranke. Oči javnosti uprte su u njega sve dok njegova asistentica i ljubavnica ne bude ubijena. Tada sve tajne izlaze na vidjelo. McCaffrey dobiva nalog od glavnog urednika da otkrije tko stoji iza ubojstva, ali ima dvojbu; zastupnik je njegov dobar prijatelj i ne čini mu se moralno istraživati ga. Dok on i njegova partnerica pokušavaju utvrditi identitet ubojice, slučajno otkrivaju dobro čuvanu tajnu koja može potresti cijelu zemlju. U gradu bogatih liječnika i moćnih političara otkrit će samo jednu istinu: kada su milijuni u pitanju, ničiji ugled, ljubav ili život nisu sigurni.

Osim Crowea i Afflecka, u filmu gledamo i Rachel McAdams, Helen Mirren, Robin Wright, Jasona Batemana, Jeffa Danielsa i mnoge druge.

Goran Čelig